Nieuwe captain Pröpper: "Niet zo dat ik er steeds bovenop zit"

11 augustus 2018, 10:15

Robin Pröpper werd onlangs unaniem verkozen tot nieuwe aanvoerder van Heracles Almelo. In TC Tubantia blikt hij terug op zijn voorgangers en kijkt hij uit naar zijn nieuwe taak als captain. "Hij straalde echt wat uit voor nieuwe jongens al ik."

De 24-jarige verdediger is de opvolger van de naar België vertrokken Bram Castro. Hij is vol lof over de 35-jarige doelman. "Hij kon kwaad worden en de discussie aangaan als het moest. Maar dat deed hij niet vaak, alleen als hij vond dat er ingegrepen moest worden. Bram is wijs en heeft overwicht: dat zijn sterke punten."

Daarvoor stond Pröpper op het veld met de aanvoerders Joey Pelupessy, Thomas Bruns en Mark-Jan Fledderus. De laatstgenoemde was heel belangrijk voor Pröpper, die toen net overkwam van De Graafschap. "Hij straalde echt wat uit voor nieuwe jongens als ik. Een ervaren speler weet precies wat er gevraagd wordt: hoe je kunt winnen, hoe je moet trainen en hoe je je buiten het veld het beste kunt gedragen. Mark-Jan wees ons op normen en waarden en ging altijd voorop in de strijd."

De kersverse aanvoerder verwacht niet dat de aanvoerdersband hem veel gaat veranderen. "Mijn doel was altijd al om het teamproces te bewaken. Iedereen moet zijn mening kunnen geven. Het is niet zo dat ik er steeds bovenop zit. We zijn een team en alleen het team bepaalt hoe we het moeten doen."

Pröpper draagt vanavond in Amsterdam voor het eerst in de Eredivisie de band. Dan neemt Heracles het op tegen Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen