Nederland
0 – 0
Duitsland

Vlugge pingel helpt Man United langs Leicester

Vlugge pingel helpt Man United langs Leicester

10 augustus 2018 – Manchester United is de eerste koploper van de Premier League. Op Old Trafford was de equipe van José Mourinho met 2-1 te sterk voor Leicester City. Al heel snel benutte captain Paul Pogba een strafschop, waarna Luke Shaw in de slotfase de wedstrijd in het slot gooide. In blessuretijd redde Jamie Vardy de eer voor de gasten.De wereldkampioen mocht van Mourinho de aanvoerdersband dragen. Ook het meespelen van miljoenenaankoop Fred bij de club uit Manchester was het vermelden waard. Het duurde welgeteld 72 seconden voordat de thuisploeg een penalty kreeg. Pogba benutte het buitenkansje: 1-0.

In het vervolg van de wedstrijd bleven Pogba en co op de been. De gasten uit Leicester, met voormalig United-transfertarget Harry Maguire in de verdediging, werden zo nu en dan gevaarlijk, maar vonden steeds David de Gea op hun weg. Vlak voor tijd zorgde Luke Shaw met zijn eerste goal voor United voor de beslissing en deed Jamie Vardy in de slotseconden nog wat terug: 2-1.

Door de overwinning is Mourinho tenminste voor even de coach van de Engelse lijstaanvoerder. Morgen komen onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur in actie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019