Thorsby: "Waar moet ik mijn hand dan laten?"

10 augustus 2018, 22:40

Met twee doelpunten en een rode kaart was Morten Thorsby zonder twijfel de man van de wedstrijd bij de seizoensopening tussen PEC Zwolle en zijn sc Heerenveen. In de eerste helft scoorde hij twee keer, maar na rust moest hij na het maken van hands vertrekken.

Net als vorig jaar opende Thorsby het seizoen met twee doelpunten in de eerste wedstrijd. De middenvelder van Heerenveen stond na afloop FOX Sports te woord. "Het was een bijzondere wedstrijd voor mij. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen."

In de tweede helft moest hij van scheidsrechter Denis Higler het veld verlaten na een handsbal in de eigen zestien. Daarmee voorkwam hij de 2-3, die uiteindelijk toch viel uit de daaropvolgende strafschop. "Ik probeerde de bal met mijn borst te pakken. Waar moet ik mijn hand dan laten? Ik dacht eerst dat het een doelpunt was, maar zag daarna de rode kaart."

Heerenveen won uiteindelijk wel met 2-3 en is dankzij de overwinning voor in ieder geval één avond de koploper van de Eredivisie.