City 'teleurgesteld' in voetbalbond na weigeren werkvergunning

10 augustus 2018, 21:21   Bijgewerkt: 10 augustus 2018, 21:29

Manchester City is niet te spreken over de Engelse voetbalbond FA. Zij hebben namelijk geweigerd om City-speler Douglas Luiz een werkvergunning te geven. Hij kan dus niet voor de ploeg van Pep Guardiola in actie komen. "Ik respecteer de regels, maar ik begrijp ze niet."

Luiz werd een jaar geleden voor twaalf miljoen euro van Vasco da Gama overgenomen en vervolgens direct aan Girona uitgeleend. Daar speelde hij vijftien potjes en dit seizoen leek hij aan te sluiten bij de selectie van de landskampioen.

De FA weigerde de immigratiedienst echter groen licht te geven en dat leidde tot een boze coach. "Ik ben hier zeer teleurgesteld over", sipt Guardiola op de persconferentie. "We gaan proberen om Douglas opnieuw uit te lenen en in de toekomst een werkvergunning te krijgen. Het is moeilijk om te begrijpen. Ik respecteer de regels, maar ik begrijp ze niet."

De twaalf miljoen die City neerlegde voor de Braziliaan is dus niet de meest gelukkige uitgave van de club. "We zijn in Engeland en we moeten het accepteren", besloot Guardiola. "Ik had het graag tien of vijftien dagen eerder geweten, dan hadden we een beslissing kunnen nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen