Vertrouwen bij Vlap: "We zijn klaar voor de Eredivisie"

10 augustus 2018, 16:56   Bijgewerkt: 10 augustus 2018, 17:40

Volgens Heerenveen-middenvelder Michel Vlap zijn de Friezen klaar voor de seizoensouverture van vrijdagavond tegen PEC Zwolle. De 21-jarige kijkt uit naar de openingswedstrijd in de Eredivisie. "Als je twee keer scoort, sta je meteen bovenaan op de topscorerslijst."

Met de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink aan het Friese roer verliep de voorbereiding van Heerenveen met de nodige ups en down. Vooral de 8-2 nederlaag tegen Hoffenheim sprong er op een negatieve manier uit. Toch is Vlap positief over het aankomende seizoen en wil hij maar al te graag ballen tegen PEC. "Daar werk je de hele voorbereiding naartoe: ik heb zin om te beginnen", meldt hij op de clubsite van Heerenveen. "We zijn klaar voor de Eredivisie."

Op persoonlijk vlak mag Vlap wel tevreden zijn over de oefenpotjes. Hij werd met acht goals topscorer. Het talent heeft genoeg doelen voor dit seizoen. "Ik wil nog meer een vaste waarde zijn in de ploeg met meer goals en assists. Ik moet nog gretiger voor de goal worden en mezelf ontwikkelen tot een betere speler."

De wedstrijd tegen PEC Zwolle zou een mooi moment zijn om te beginnen met competitiedoelpunten en voor even Eredivisie-topscorer te zijn. "Daar houd ik me verder eigenlijk niet mee bezig, al zeiden mijn ouders wel terecht: als je twee keer scoort, sta je meteen bovenaan op de topscorerslijst."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen