Fortuna kijkt uit naar Eredivisie: "Het wordt ook tijd"

10 augustus 2018, 16:06

Fortuna Sittard speelt morgenavond (zaterdag) voor het eerst sinds zestien jaar weer een competitiewedstrijd op het hoogste niveau. En daar kijken ze in Zuid-Limburg behoorlijk naar uit: "Iedereen is er klaar voor."

Net als veel spelers staat coach René Eijer voor zijn debuut op het hoogste Nederlandse niveau. Hij kijkt uit naar het aankomende seizoen in de Eredivisie. "Eindelijk. Het wordt ook tijd", vertelt de oefenmeester tegenover De Limburger. "Je merkt het aan die jongens. Iedereen is er klaar voor.

Bijna de voltallige selectie van de Sittardenaren is fit genoeg om op bezoek bij Excelsior aan de aftrap te verschijnen. Alleen Senegalees Amadou Ciss is vanwege een hamstringblessure voor lange tijd uitgeschakeld, terwijl Clint Essers (verrekking aan de knieband) en doelman Aykut Özer (niet fit) twijfelgevallen zijn.

Vorig jaar maakte Fortuna een niveautje lager geregeld indruk met frivool en aanvallend voetbal. Dat zal in de Eredivisie wat minder frequent voorkomen, al is Eijer niet van plan om met de kont in de eigen zestien te blijven hangen. "We zullen heus wel eens naar achteren gedwongen worden, maar we gaan echt niet de bus parkeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen