'Ervaren leider' Tadic wil Ajax helpen: "Ben een van de oudste"

'Ervaren leider' Tadic wil Ajax helpen: "Ben een van de oudste"

10 augustus 2018 – Ajax-aanvaller Dusan Tadic wil met zijn ervaring de Amsterdammers aan successen helpen. De Serviër, die deze zomer overkwam van Southampton, hoopt als leider op te staan en de jonge selectie van Ajax verder te helpen.In gesprek met het Algemeen Dagblad omschrijft de 29-jarige oud-speler van FC Groningen, FC Twente en Southampton zich als een 'ervaren leider' voor dit Ajax. "Ik ben gewend om onder druk te spelen. Dat is voor mij heel normaal, want ik heb mijn leven lang niets anders gedaan."

Het was voor de Serviër even wennen om van de Engelse Premier League over te stappen naar de relatief jeugdige spelers in de Eredivisie. Ook in Amsterdam is hij, samen met middenvelder Lasse Schöne en de teruggekeerde Daley Blind, een van de ouderen. "Ik wil deze jonge groep helpen, zodat ze topspelers worden en dat ze iets bereiken in het leven. Ik voel me een van de leiders, want ik ben een van de oudste."

Tadic ziet dat er voldoende potentie en talent rondloopt in Amsterdam, maar heeft genoeg adviezen zijn teamgenoten. "Ze moeten denk ik wel leren dat ze elke dag moeten werken en nooit kunnen ontspannen."

De Serviër kan met zijn club Ajax het Eredivisie-seizoen zaterdag goed beginnen als het in eigen huis van Heracles Almelo wint. Volgende week wacht de return met Standard Luik en kunnen Tadic en co zich plaatsen voor de play-offs voor de Champions League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 oktober 2018

  2. zondag 21 oktober 2018