Ten Hag voert wijzigingen door: basisplek Van de Beek

Ten Hag voert wijzigingen door: basisplek Van de Beek

10 augustus 2018 – Voor Ajax begint zaterdag de Eredivisie met een wedstrijd tegen Heracles Almelo in de eigen Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers lieten in de voorronde van de Champions League een redelijk goede indruk achter en Erik ten Hag hoopt dat die lijn wordt doorgetrokken.De trainer stelt op de persconferentie dat zijn ploeg klaar is voor Heracles. Door de drukke periode met Europese voorrondes sluit Ten Hag niet uit dat enkele andere namen in de basis zullen starten. "We zullen goed moeten doseren, gelukkig hebben we een brede selectie. Die hebben we ook bewust samengesteld. We hebben meer dan elf basisspelers nodig, zeker wanneer we om de drie dagen wedstrijden spelen", legt hij uit.

Tegen Sturm Graz en Standard Luik moest Donny van de Beek het doen met een plek op de bank, maar tegen Heracles speelt de middenvelder wel. "We bekijken elke wedstrijd opnieuw welke spelers in de basis staan. Concurrentie in de selectie is alleen maar goed voor de spelers. Sommige spelers kunnen het dan niet meer opbrengen om honderd procent te geven, maar als ze dat wel doen dan duwen ze hun eigen grens naar boven. Uiteindelijk is concurrentie goed voor de spelers", aldus Ten Hag.

Ten Hag heeft qua centrale verdedigers in ieder geval een keuze gemaakt. "Daley Blind en Matthijs de Ligt is het meest aannemelijke duo, dat is helder", stelt de trainer, die niet verwacht dat er, buiten Hakim Ziyech, nog spelers zullen vertrekken uit Amsterdamm. "Dat willen de directie en de RvC in ieder geval, maar we weten dat de panelen altijd nog kunnen gaan schuiven." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 oktober 2018

  2. maandag 22 oktober 2018