PSV versterkt middenveld met PEC-smaakmaker Thomas

PSV versterkt middenveld met PEC-smaakmaker Thomas

10 augustus 2018 – Ryan Thomas maakt na vijf seizoenen bij PEC Zwolle een transfer in de Nederlandse competitie. De 23-jarige Nieuw-Zeelander gaat zich verbinden aan PSV, dat de speler nog wel medisch moet keuren. Als de keuring tot een goed einde wordt gebracht, tekent hij voor vier seizoenen. PSV en PEC bevestigen de transfer, die nog niet helemaal is afgerond, vrijdag via de officiële kanalen.PSV en PEC komen nu al met het nieuws naar buiten omdat de club uit Zwolle vrijdagavond in actie komt. "PEC Zwolle speelt vanavond al in de Eredivisie tegen Heerenveen. De afwezigheid van Thomas zou leiden tot speculatie en daar is niemand bij gebaat. Dan kiezen we liever voor openheid", legt interim technisch manager John de Jong van PSV uit.

Volgens De Jong kan de international van Nieuw-Zeeland belangrijk worden voor PSV. "Ryan is een typische verbindingsspeler op het middenveld", legt hij uit. "We volgen hem al langere tijd. Hij is klaar voor een stap omhoog."

Thomas liet eerder vandaag nog weten dat het deze zomer bijzonder rustig was rond hem, maar nu vertrekt hij dus ineens naar PSV. De 23-jarige middenvelder is blij met zijn transfer naar de Nederlandse top. "Ik kijk er ontzettend naar uit om op een hoger niveau aan de slag te gaan. Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Ik heb bij Zwolle ontzettend veel geleerd. Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019