Thomas verwacht meer: "Moet mezelf meer uitdagen"

Thomas verwacht meer: "Moet mezelf meer uitdagen"

10 augustus 2018 – Het was deze zomer behoorlijk rustig rondom Ryan Thomas, de grote roerganger van PEC Zwolle. De Nieuw-Zeelander begint vrijdagavond aan zijn zesde seizoen in de Eredivisie en wil dit jaar echt stappen gaan zetten. Het maken van doelpunten staat hoog op zijn prioriteitenlijst.Thomas voelt nog altijd uitdaging in de Nederlandse competitie. "Het wordt niet saai en ook niet te gemakkelijk voor me", zegt de middenvelder tegen het Algemeen Dagblad. "Maar ik ga me misschien wel te comfortabel voelen. Dat is ook mijn eigen fout, want ik moet mezelf ook meer uitdagen. Iedereen kan een goed seizoen draaien. Het gaat erom hoe consistent je blijft. Dat wil ik nu bewijzen. Niet alleen hetzelfde als vorig jaar, maar juist ook vooruitgang laten zien, door op meerdere vlakken verantwoordelijkheid te pakken."

Het scoren is komend seizoen belangrijk voor Thomas, die vorig seizoen bleef steken op één Eredivisie-doelpunt. "Naast het spel snel verplaatsen is het tijd om egoïstischer te worden en meer te scoren. Ik schiet vaak niet zelf, omdat ik aan het team denk. Dat moet eruit. Ik moet vaker doen wat ik vroeger in de achtertuin deed: lekker dribbelen en zelf schieten. Ik mik niet op een aantal, want dan ga ik misschien forceren. Dit onderdeel moet gewoon beter om mijn spel op de next level te krijgen", vindt Thomas.

Er was deze zomer geen interesse van mooie clubs in Thomas. De Nieuw-Zeelander zegt dat hij niet is gebeld door zijn zaakwaarnemer. "Nee, echt niet. Hij appt wel hoe het gaat en zo, maar verder niet. Hij weet welke clubs ik zie zitten. Ik kon naar Rusland en China, maar die clubs heeft hij meteen afgewezen. Als ik een stap maak, is dat niet voor het geld. Ik maak alleen een transfer voor het voetbal."

Vrijdagavond speelt Thomas met PEC tegen sc Heerenveen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 oktober 2018

  2. maandag 22 oktober 2018