Twee RvC-leden stappen op bij zeer onrustig Willem II

Twee RvC-leden stappen op bij zeer onrustig Willem II

10 augustus 2018 – Het blijft onrustig bij Willem II, waar deze weken grote spanning heerst op de burelen. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de Raad van Commissarissen algemeen directeur Berry van Gool zo snel mogelijk aan de dijk wilde zetten. Dat is (nog) niet gebeurd, maar wel zijn er twee RvC-leden opgestapt.Jack Buckens sprak zich namens de RvC eerder deze week kritisch uit over Van Gool. Het RvC-lid was niet blij met hoe Van Gool de verbouwing van het stadion aanpakte. "Er ligt meters papier, maar er is bijvoorbeeld nog geen dichtgetimmerd plan voor een verbouwing van het stadion. Die zou voor het begin van het seizoen 2019/2020 klaar moeten zijn", zei de voorzitter van de RvC. "Wat doen we wel, wat doen we niet? Hoe faseren we het? Hoe regelen we de financiering? Dat is nog allemaal onduidelijk."

De Raad van Commissarissen wilde Van Gool (links op de foto) zo snel mogelijk de deur uitwerken, maar dat is niet gelukt. Nadat deze teksten zijn uitgesproken, werd er woensdagnacht hoog overleg gevoerd binnen de club. Hier bleek dat de Clubraad, waar onder meer supporters, oud-spelers, sponsors en ereleden in zitten, partij koos voor Van Gool. Daarmee viel min of meer het doek voor de kopstokken van de RvC die zo graag wilden afrekenen met Van Gool.

RvC-voorzitter Buckens en ook Jan Scheerlinck (rechts op de foto) hebben vrijdagochtend laten weten dat ze per direct opstappen. 'De Clubraad heeft met meerderheid van stemmen het vertrouwen uitgesproken in het Stichtingsbestuur', legt Willem II uit. 'Daarmee dreigt weer een nieuwe periode van discussie te starten. Dat is niet in het belang van Willem II en het belang van Willem II is uiteindelijk het enige wat telt. Daarom stellen Jan Scheerlinck en voorzitter Jack Buckens per direct hun zetel in de Raad van Commissarissen van Willem II ter beschikking.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 april 2019

  2. dinsdag 23 april 2019