Go Ahead Eagles
0 – 0
FC Twente

Beschamende aftocht voor dramatisch Feyenoord tegen Trencín

Beschamende aftocht voor dramatisch Feyenoord tegen Trencín

9 augustus 2018 – Feyenoord heeft zich na de gewonnen Johan Cruijff Schaal van een totaal andere kant laten zien. Op bezoek bij het Slowaakse Trencin werd het met 4-0 afgedroogd en kwam het geen moment in de wedstrijd. De return in Rotterdam lijkt nu al overbodig.Met het schaamrood op de kaken zocht Feyenoord na 46 minuten 'voetbal' de kleedkamer op. De meeste mensen moesten even met hun ogen knipperen, maar het stond toch echt op het scorebord: 3-0. Alles wat voor de Rotterdammers mis kon gaan in Zilina, ging ook mis. Er was nauwelijks beweging, het ontbrak aan creativiteit en niemand op het veld – inclusief aanvoerder Jordy Clasie – nam het voortouw. 


Daar kwam nog eens bij dat Feyenoord veel ervaring (en kwaliteit) miste op bezoek bij Trencin. Robin van Persie en Nicolai Jorgensen ontbraken, terwijl Tonny Vilhena nog een schorsing uitzat. Dylan Vente begon in de punt van de aanval en bevond zich vooral op een eiland. Ook was er plek voor Steven Berghuis en Sam Larsson, maar zij zaten ook geen moment in de wedstrijd.

Trencin daarentegen begon gretig en nam duidelijk het initiatief voor eigen publiek. Het wilde Feyenoord 'het mes op de keel zetten'. Dat lukte behoorlijk en leidde dus zelfs tot drie goals voor rust. Spits Antonio Mance opende de score en profiteerde later van een misverstand tussen Sven van Beek en doelman Justin Bijlow, terwijl Mae Azango een timingsfout van Bart Nieuwkoop afstrafte.

Feyenoord wilde na rust op zoek gaan naar een treffer, om in ieder geval een uitdoelpunt op zijn naam te schrijven, mocht dat voor het tweede en beslissende duel nog van belang zijn. Maar het bleef bij een kans voor Vente en een schot van invaller Jean-Paul Boëtius. Sterker nog, in plaats daarvan werd het zelfs 4-0, opnieuw via Mance.

Ondanks dat de return in De Kuip nog rest, lijkt het Europees avontuur voor Feyenoord nu al over. Of er moet een groot wonder gebeuren. Maar met het vertoonde spel tegen Trencin lijkt zo'n wonder uitgesloten.

Opstelling Feyenoord
Justin Bijlow 5; Bart Nieuwkoop 4 (91. Lutsharel Geertruida -), Sven van Beek 4, Jan-Arie van der Heijden 4, Calvin Verdonk 5; Jens Toornstra 5, Jordy Clasie 5, Soufyan Amrabat 5; Steven Berghuis 5, Dylan Vente 6, Sam Larsson 4 (61. Jean-Paul Boëtius 6)
*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019