Van der Vaart blikt terug: "Ik heb alles te danken aan Ajax"

Van der Vaart blikt terug: "Ik heb alles te danken aan Ajax"

9 augustus 2018 – Rafael van der Vaart kijkt met trots terug op zijn tijd bij Ajax. De routinier, die momenteel in Denemarken voetbalt, vertoefde jarenlang in de jeugd en het eerste elftal van de Amsterdammers. "De week van mijn debuut was bizar."Op de website van Ajax blikt Van der Vaart terug op zijn tijd in de hoofdstad. "Hier voetballen is het beste wat je kan overkomen als jonge jongen. Er zijn veel goede spelers, maar het is niet voor iedereen weggelegd dat je de opleiding en scholing van Ajax mag ervaren."

De 109-voudig international weet nog goed hoe zijn jeugdtrainer John van 't Schip in april 2000 naar hem toe kwam. "De week van mijn debuut was bizar. Hij zei: 'Raf, morgen moet je trainen met het eerste, en overmorgen sta je in de basis.' Ik dacht: verdomme, dat meen je toch niet!"

Zijn prestaties bij Ajax brachten hem langs onder meer Real Madrid, HSV en Tottenham Hotspur. "Ik heb alles te danken aan Ajax. Wat ze bij Ajax leren qua passen, trappen en ballen aannemen, elke dag met je techniek bezig zijn in wedstrijdvorm, dat zie je bij geen enkele andere club."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 januari 2019

  2. dinsdag 15 januari 2019