Boete De Graafschap vanwege vuurwerk tijdens promotieduels

Boete De Graafschap vanwege vuurwerk tijdens promotieduels

9 augustus 2018 – De Graafschap heeft een forse boete gekregen voor de vuurwerkincidenten tijdens de promotiewedstrijden tegen Almere City. De kersverse eredivisionist mag van de KNVB 15.000 euro aftikken. "Het laatste dat we willen is nog meer geldboetes."Supporters van de Superboeren overtraden in de eigen Vijverberg en op bezoek bij Almere City de regels van de voetbalbond. Het levert de club dus een geldboete op. Daarnaast hangt De Graafschap nog steeds een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd.

De proefperiode van twee jaar, die na eerdere incidenten in april 2017 is ingegaan, wordt met een jaar verlengd. Gaat de aanhang van de Superboeren in de komende anderhalf jaar opnieuw in de fout, dan moeten de Doetinchemmers een thuiswedstrijd achter gesloten deuren afwerken.

"Het laatste dat we willen is nog meer geldboetes en een wedstrijd zonder publiek", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegen De Gelderlander. "De straf is voor ons reden om nog scherper te gaan kijken hoe we het vuurwerk uit de stadions kunnen houden.''

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 oktober 2018

  2. maandag 22 oktober 2018