Spoorboekje: PEC en Heerenveen trappen af, ook United in actie

Spoorboekje: PEC en Heerenveen trappen af, ook United in actie

10 augustus 2018 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 10 augustus.Specials

Een terugblik op de voorbereiding
De tijd van oefenduels is voorbij. Het gaat weer om de knikkers. PEC Zwolle en sc Heerenveen brengen vanavond de Eredivisie in gang. Hoe hebben de achttien eredivisionisten het gedaan in hun voorbereiding? En wat deden ze tot nu toe op de transfermarkt?

De Glazen Bol deel V
Prolongeert PSV de titel of krijgen de Eindhovenaren een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. Hoofdredacteur Steven Koelma sluit de vijfdelige serie af.

Wedstrijden

Ajax Vrouwen – Linfield Ladies (15.00 uur)
Ajax Vrouwen staat voor haar tweede duel in het kwalificatietoernooi van de Champions League. Na de 4-1 tegen Wexfword Youths Women wacht in Belfast Linfield Ladies. Alle groepswinnaars plaatsen zich voor de knock-outfase, ook de twee beste nummers twee van de tien poules melden zich bij de laatste 32.

PEC Zwolle – sc Heerenveen (20.00 uur)
PEC Zwolle en sc Heerenveen geven vanavond het startschot voor de Eredivisie. In een uitverkocht stadion strijden de beide noordelijke clubs om de eerste koppositie van het nieuwe seizoen. Vooral op Heerenveen staat al enige druk. De Friezen verloren onlangs in de voorbereiding met 8-2 van Hoffenheim en is het maar zeer de vraag of Heerenveen klaar is voor het nieuwe seizoen.

Manchester United – Leicester City (21.00 uur)
Ook in Engeland barst het weer los. Manchester United en Leicester City brengen de Premier League in gang. Alle ogen zijn gericht op de ploeg van José Mourinho, want de voorbereiding verliep bepaald niet volgens plan. Gewenste aanwinsten kwamen er niet en ook de oefenresultaten vielen tegen. Een geïrriteerde Mourinho spuwde al meerdere keren zijn gal. Zorgt het duel met Leicester City weer voor iets meer positiviteit?

Voetbal op tv

20.00 uur: PEC Zwolle – sc Heerenveen, FOX Sports 1 – live verslag van Eredivisie-duel
20.25 uur: Club Brugge – KV Kortrijk, Ziggo Sport Voetbal – live verslag van competitieduel uit België
20.25 uur: St. Pauli – Darmstadt, FOX Sports 4 – live verslag van 2. Bundesliga-duel
20.30 uur: Manchester United – Leicester City, Ziggo Sport 14 – live verslag van Premier League-duel
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma
22.25 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1 – samenvatting van PEC Zwolle – sc Heerenveen

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 januari 2019

  2. dinsdag 15 januari 2019