Van 't Schip laat huurling Genreau meteen debuteren voor PEC

9 augustus 2018, 13:20

Denis Genreau gaat vrijdag direct zijn Eredivisie-debuut voor PEC Zwolle maken. De negentienjarige huurling van Melbourne City liet een goede indruk achter op trainer John van 't Schip. Hij beloont de Australiër met een basisplaats in de seizoensopener tegen sc Heerenveen.

"We starten gewoon met Denis", laat Van 't Schip weten aan De Stentor. "Hij heeft de hele voorbereiding meegemaakt en op de rechtsbuitenpositie gespeeld. Alleen tegen AA Gent had hij het moeilijk. Verder heeft hij het heel goed opgepakt en zich razendsnel aangepast aan het elftal en onze manier van trainen."

Younes Namli, vorig seizoen uitblinker en oud-speler van sc Heerenveen, is nog niet voldoende fit voor een basisplaats. "Maar de laatste tien dagen heeft hij enorme vooruitgang geboekt. Vorige week heeft Younes een helft bij de beloften gespeeld en later op de dag nog een half uur bij ons. Dat ging goed. Hij heeft alleen nog geen negentig minuten kunnen spelen, dus daar gaan we tegen Heerenveen ook nog niet vanuit."

Kenneth Paal (hamstring) en Rick Dekker (bovenbeen) zijn door blessures niet inzetbaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen