Emmen contracteert op valreep gewenste nieuwe spits

9 augustus 2018, 11:05

Een dag voor de start van de Eredivisie heeft FC Emmen de gewenste nieuwe spits gevonden. De ploeg uit Drenthe maakt donderdagochtend melding van de komst van Nicklas Pedersen, een dertigjarige spits die overkomt van KV Mechelen. Hij tekent voor één seizoen, maar Emmen heeft de optie om het contract met een jaar te verlengen.

De dertigjarige aanvaller (links op de foto) is veertienvoudig international van Denemarken en is in Nederland geen onbekende. Tussen 2009 en 2012 speelde hij bij FC Groningen, waarvoor hij 72 duels op het hoogste niveau speelde. Daarna droeg hij de shirts van KV Mechelen, KAA Gent, KV Oostende en opnieuw KV Mechelen.

Directeur Ben Haverkort stelt dat Emmen met de komst van Pedersen een belangrijke slag heeft geslagen. "Met Nicklas hebben we de versterking waar we al geruime tijd naar op zoek waren. We kennen hem natuurlijk goed door zijn verleden in de Eredivisie. Hij is een ervaren, fysiek sterke spits, precies het type speler dat we graag aan onze selectie wilden toevoegen."

Pedersen hoopt dat hij Emmen in de Eredivisie kan houden. "Dankzij FC Emmen kan ik weer op het hoogste niveau in Nederland spelen. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en mijn steentje bijdragen aan de doelpuntenproductie van FC Emmen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen