Transferweekje: NAC zoekt spits, Rebic blijft en onrust bij United

11 augustus 2018, 22:01

De transfermarkt is nog enkele weken geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

NAC Breda zoekt naar spits

NAC Breda was deze zomer al erg actief op de transfermarkt. De Parel van het Zuiden sloot onder andere vier huurdeals met samenwerkingspartner Manchester City. Mogelijk staat technisch directeur Hans Smulder  nog een keer voor de deur bij het Etihad Stadium. Wat is het geval: Mitchell te Vrede is de enige spits in de selectie van NAC. De achttienjarige Sydney van Hooijdonk komt er weliswaar aan, en flankspeler Gervane Kastaneer is een alternatief, maar Mitchell van der Gaag voegt graag nog een goaltjesdief aan zijn selectie toe, weet Voetbal International. City heeft er vast nog wel eentje rondlopen.

WK-sensatie Rebic blijft Eintracht trouw

Ante Rebic maakte op het WK indruk met Kroatië en had een belangrijk aandeel in de opmars van de ploeg richting de finale tegen Frankrijk. Hij stond in de basis in die eindstrijd en was eerder onder meer doeltreffend geweest tegen Argentinië. De verwachting was dat hij een transfer zou gaan maken en er was ook interesse, maar de aanvaller heeft vrijdag zijn contract bij Eintracht Frankfurt verlengd. De 24-jarige buitenspeler ligt nu tot de zomer van 2022 vast bij de Duitse bekerwinnaar. 

Modric dient transferverzoek in bij Real

Dan nieuws over een andere Kroaat: Luka Modric. De 32-jarige middenvelder werd eerder deze zomer al in verband gebracht met een transfer naar Internazionale en lijkt inderdaad zijn zinnen te hebben gezet op een verhuizing naar de modestad. De beste speler van het WK in Rusland heeft volgens diverse Spaanse media een transferverzoek ingediend bij Real Madrid. De bal ligt nu bij voorzitter Florentino Pérez van Real, die de spelmaker graag wil behouden. Hij wees dan ook naar de gelimiteerde transfersom in het contract van Modric die is vastgesteld op 750 miljoen euro. Dat is uiteraard een gigantisch bedrag, maar mogelijk is Pérez nog op andere gedachten te brengen als hij merkt dat Modric écht weg wil. Deze soap wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Mourinho in clinch met United-leiding

De Premier League is pas net begonnen en nu al is het onrustig rondom José Mourinho. De Portugese oefenmeester van Manchester United is volgens The Guardian niet te spreken over het feit dat er nauwelijks versterkingen naar Old Trafford kwamen. Mourinho zelf wilde graag Engels international Harry Maguire oppikken bij Leicester City, maar het bestuur van United zag dat niet zitten. Zeker niet doen er een Van Dijk-achtig bedrag nodig bleek. Volgens het Engelse medium vond het bestuur van de club versterking in de verdediging niet nodig. Ook Toby Alderweireld leek op weg naar de uitgang bij Tottenham Hotspur nadat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt. Volgens The Guardian is er deze zomer maar één keer contact geweest tussen vice-voorzitter Ed Woodward van United en Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham Hotspur. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Feit is wel dat Mourinho niet zijn gewenste versterkingen kreeg.

PSG wil stunten met komst Dembélé

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo is Barcelona bereid om te luisteren naar een aanbod van Paris Saint-Germain voor Ousmane Dembélé. De Parijzenaars zijn bovengemiddeld geinteresseerd in de diensten van de 21-jarige aanvaller. De kersverse wereldkampioen is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Spanje, nadat hij na een ware transfersoap werd overgenomen van Borussia Dortmund. Dembélé lijkt sowieso niet bepaald een voetballer van de lange dienstverbanden. Hij speelde ook maar één jaartje in Duitsland. Ook bij Stade Rennes was hij maar een seizoen actief in het eerste elftal, alvorens hij naar Dortmund ging. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen