Spoorboekje: Engelse transfermarkt sluit, Feyenoord in actie

9 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 8 augustus 2018, 19:37

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 9 augustus.

Nieuws

Transfermarkt in Engeland sluit

Voor het eerst valt de transferdeadline in Engeland voor de start van de Premier League. Vanaf vanmiddag 16.00 uur (Nederlandse tijd) kunnen clubs geen deals meer sluiten, wat betekent dat elke club zijn selectie in ieder geval van de eerste speelronde tot de winterse transferperiode bij elkaar houdt. Gaan we nog spektakel krijgen vandaag?

Specials

{image[327859][right-half][]}Voor een beter seizoen is realisme Feyenoords toverwoord

Wat mogen we dit seizoen van Feyenoord verwachten? "Het is aan jullie om ons ergens neer te zetten", zei Jordy Clasie na de gewonnen Johan Cruijff Schaal. De vice-aanvoerder van Feyenoord wilde, durfde of kon die vraag niet beantwoorden. In hoeverre kunnen de Rotterdammers dit seizoen mee met Ajax en PSV? De transferactiviteiten en de Johan Cruijff Schaal zijn een teken aan de wand.

Glazen Bol deel IV

Prolongeert PSV de titel of krijgen de Eindhovenaren een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel IV waagt redacteur Remco Jacobi een voorspelling.

Wedstrijden

AS Trencin - Feyenoord (19.00 uur)

De Europese campagne begint vanavond voor Feyenoord in Slowakije. Op weg naar het hoofdtoernooi van de Europa League moet de bekerwinnaar eerst zien af te rekenen met AS Trencin, waar Ricardo Moniz de hoofdtrainer is en Joey Sleegers in de aanval speelt. De aanvallende middenvelder speelde in de jeugd bij Feyenoord, maar brak niet door. Afgelopen weekend scoorde hij nog twee keer tijdens de 5-1 zege op Sered.

Sturm Graz - AEK Larnaca (19.00 uur)

Als Feyenoord doet wat het moet doen en afrekent met Trencin, wacht in de laatste voorronde een tweeluik met Strum Graz of AEK Larnaca. Sturm kennen we nog van het duel met Ajax in de tweede voorronde van de Champions League, een treffen voor Feyenoord met Larnaca betekent een reisje naar Cyprus. Sturm Graz en Larnaca spelen vanavond in Oostenrijk het heenduel. Wie neemt een voorschot op de play-offs?

Vitesse - FC Basel (20.00 uur)

Het uitschakelen van Viitorul ging nog relatief eenvoudig voor Vitesse, maar vanavond wacht er een opponent van een totaal ander kaliber. FC Basel laat al jaren mooie dingen zien in Europa en won vorig seizoen bijvoorbeeld nog bij Manchester City in de achtste finale van de Champions League. Normaliter is Basel een maatje te groot, maar wie weet heeft Leonid Slutsky een masterplan in petto. Interessant aan deze wedstrijd is natuurlijk dat Ricky van Wolfswinkel in de spits staat bij Basel. Hij maakte in 2017 de overstap van Vitesse naar Zwitserland. 

Voetbal op tv

19.00 uur: AS Trencin - Feyenoord, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League-voorronde

20.00 uur: Vitesse - FC Basel, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League-voorronde

21.50 uur: FOX Sports Europa League, FOX Sports 1, samenvattingen van de Europa League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen