Chelsea koopt Kepa en maakt hem duurste keeper ooit

Chelsea koopt Kepa en maakt hem duurste keeper ooit

8 augustus 2018 – Liverpool zette eerder deze transferperiode een keepersrecord neer door zestig miljoen euro te betalen voor Alisson Becker, maar dat record is op deze woensdag al weer uit de wereld geholpen. Chelsea legt namelijk tachtig miljoen euro op tafel voor Kepa Arrizabalaga, een 23-jarige sluitpost van Athletic de Bilbao. De Spaanse club bevestigt dit op de eigen website.Bilbao doet met de verkoop geweldige zaken en heeft de laatste maanden goed beleid gevoerd. De keeper had namelijk een afkoopsom van twintig miljoen euro in zijn verbintenis staan, maar omdat Bilbao hem in januari van dit jaar een nieuw contract gaf, schoot die naar tachtig miljoen euro. Bilbao meldt dat de clausule woensdagochtend is geactiveerd door Chelsea. Dat betekent dat Arrizabalaga de boeken ingaat als de duurste doelman ooit.

Arrizabalaga is een 23-jarige Bask die sinds het seizoen 2004/2005 deel uitmaakt van de Spaanse club. In het seizoen 2016/2017 knokte hij zich in de basis en afgelopen seizoen kwam de eerste doelman tot dertig competitieduels. Hij had bij Bilbao nog een verbintenis tot 2025, maar levert nu dus goud geld op voor de Baskische club. Arrizabalaga heeft één interland voor Spanje achter zijn naam staan. Chelsea-trainer Maurizio Sarri sprak zich eerder vandaag al uit over de doelman, die met zijn 23 jaar nog vrij jong is. "Hij is jong, maar ook heel goed", liet de Italiaanse Chelsea-trainer optekenen.

Chelsea is op zoek naar een nieuwe doelman, aangezien Thibaut Courtois bezig is zijn transfer naar Real Madrid af te ronden. Sarri wilde hem graag houden, maar kreeg maandag van de Belg te horen dat hij koste wat kost terug wil naar Madrid. Die transfer is nog niet voltooid, maar dat gaat mogelijk vandaag al gebeuren. Nu Chelsea al een vervanger in huis heeft, staat niets de overstap van Courtois meer in de weg.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 januari 2020

  2. zondag 19 januari 2020