Witsel eindelijk in topcompetitie: "De ideale leeftijd"

8 augustus 2018, 10:42

Het heeft even geduurd, maar Axel Witsel is eindelijk in de Europese top beland. De middenvelder verruilde de Chinese competitie deze zomer voor Borussia Dortmund. Hij noemt het een 'droom' om in de sterke Bundesliga bij een goede ploeg te gaan spelen.

Witsel speelde al in België, Portugal, Rusland en China, maar nog niet in een Europese topcompetitie. Daar komt nu dus verandering in voor de 29-jarige middenvelder. "Ik vind dat ik nu de ideale leeftijd heb om die stap te zetten, omdat ik al wat meer ervaring heb. Iedereen die profvoetballer wordt, droomt ervan om ooit in zijn topcompetitie aan de slag te kunnen. Dortmund toonde dat het mij graag wilde hebben, dat vond ik belangrijk", zegt hij tegen Sporza.

Maandag voegde Witsel zich na het voltooien van zijn transfer meteen bij de selectie. "De eerste dag is stressen, want alles is nieuw. Maar iedereen heeft mij hartelijk ontvangen. Een paar dagen later voel ik me hier al beter thuis. Ik probeer met iedereen een beetje te praten, al wordt het belangrijk dat ik ook Duits leer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen