Zo baande landskampioen PSV zich een weg door de zomer

8 augustus 2018, 09:06   Bijgewerkt: 8 augustus 2018, 10:47

Alweer bijna vier maanden geleden zette PSV rivaal Ajax voor schut. De Eindhovenaren pakten de titel en de Amsterdammers dropen met de staart tussen benen af. Om een nieuw fiasco te voorkomen, trok Ajax deze zomer de portemonnee. Bij de landskampioen heerst relatieve rust, maar ook in het Philips Stadion is het een en ander veranderd.

{image[325492][right-half][Marcel Brands]}Brands

Het succes van PSV in de afgelopen jaren is voor een groot deel de verdienste van Marcel Brands. De technisch manager bouwde tot drie keer toe een kampioensteam. Dankzij die resultaten vertrok hij door de voordeur naar Everton. Ook het huidige PSV zette de Brabander flink in de steigers. Voordat Brands de deur achter zich dichttrok, legde hij het fundament voor de transfers van Denzel Dumfries en Angelino. Nick Viergever was in een eerder stadium al gecontracteerd door PSV. Zou Brands nog een kampioensteam van PSV op zijn naam krijgen?

{image[327864][right-half][]}Nieuwe backs

Angelino en Dumfries zijn de nieuwe backs van PSV. Angelino is gehaald als vervanger van Joshua Brenet, die een mooie transfer maakte naar Hoffenheim. Dumfries heeft te maken met een zware erfenis. Hij moet Santiago Arias doen vergeten. De voortekenen zijn in ieder geval goed. "Ik ben tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Het bevalt me goed bij deze fantastische club", zegt Dumfries. "Ik voel me helemaal thuis in de leuke spelersgroep. Ik kan niet wachten om prijzen te gaan winnen met PSV."

{image[325511][right-half][]}Van Bommel voor Cocu

De beide nieuwe vleugelverdedigers mochten zich nog maar net PSV'er noemen, of Phillip Cocu vertrok naar Fenerbahçe. De een vond het verrassend, de andere niet. "Voor mij was het geen verrassing", aldus Dumfries. "Hij heeft het hier natuurlijk goed gedaan. Logisch dat er dan voor hem ook interesse komt. Ik denk dat we een goede vervanger hebben." PSV had Mark van Bommel in de luwte klaargestoomd en het is nu aan hem om zich te bewijzen. "Hij wil voetballen en dominant zijn. Volgens mij hebben we dat laten zien in de wedstrijden in de voorbereiding."

{image[325516][right-half][]}Geen Van Ginkel

In ieder geval binnen de lijnen de grootste aderlating voor PSV. Door een knieoperatie mist Marco van Ginkel - eigendom van Chelsea - een groot deel van het seizoen. PSV had hem graag weer aan de selectie toegevoegd. Immers, de middenvelder was vorig seizoen als aanvoerder leider van de kampioensploeg. Met veertien doelpunten (waarvan negen penalty's) was zijn aandeel enorm. Van Ginkel is een dynamische middenvelder en kon met zijn passes de aanvallers bedienen. Dat extra's miste PSV zaterdag in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Een vervanger voor Van Ginkel is daarom geen overbodige luxe voor PSV. De Eindhovenaren hopen deze maand nog de Mexicaan Érick Gutierrez naar Brabant te halen.

{image[325510][right-half][]}De Jong en Zoet blijven

Luuk de Jong, Jeroen Zoet en Steven Bergwijn bezorgden PSV goed nieuws. Het drietal zette een krabbel onder een nieuw contract. Met name De Jong en Zoet stonden hoog op het lijstje van potentiële vertrekkers. Voor Bergwijn was een vertrek onbespreekbaar. Voor De Jong en Zoet lonkte een buitenlands avontuur, maar beide spelers geloven heilig in de plannen van PSV. De spits en de doelman blijven minimaal nog een jaar bij de landskampioen, op jacht naar hun vierde titel met PSV.

Lees ook: Hoe Ajax dit seizoen écht kan breken met de laatste vier jaar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen