Ten Hag kiest tegen Standard voor Blind en zet Eiting op de bank

7 augustus 2018, 18:54   Bijgewerkt: 7 augustus 2018, 22:45

Daley Blind heeft tegen Standard Luik zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer bij Ajax. Dat gaat ten koste van Carel Eiting, die op de bank plaats moet nemen. Erik ten Hag schuift Frenkie de Jong door naar zijn favoriete positie op het middenveld. Blind vormt het centrale duo met Matthijs de Ligt.

In het tweeluik met Sturm Graz koos Ten Hag voor De Jong naast De Ligt, mede omdat Blind nog niet helemaal fit was. De Ajax-trainer kondigde maandag op de persconferentie al aan dat Blind klaar was voor een basisplaats. Ondanks zijn goede optredens tegen Sturm Graz moet Eiting genoegen nemen met een reserverol. Donny van de Beek zit net als vorige week in Oostenrijk ook op de bank.

De Jong werd lang gebruikt als inschuivende centrale verdediger, maar het 21-jarige talent gaf al meermaals aan dat zijn hart op het middenveld ligt. Met de basisopstelling van dinsdagavond geeft Ten Hag gehoor aan die wens. De Jong staat centraal op het middenveld, met aan zijn zijde Hakim Ziyech en Lasse Schöne.

Michel Preud'homme geeft bij Standard Luik Mehdi Carcela en Orlando Sa hun eerste basisplaats van het seizoen. Renaud Emond en Moussa Djenepo zijn hiervan het slachtoffer. Verder begint Standard met de gebruikelijke namen. Aanwinst en oud-PSV'er Maxime Lestienne zit niet bij de selectie, omdat hij nog niet wedstrijdfit is.

Opstellingen:

Standard Luik: Ochoa; Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai; Agbo, Bastien, Marin; Carcela, Mpoku en Orlando Sá

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Ziyech, F. de Jong, Schöne; Neres, Huntelaar en Tadic

Lees meer: Heeft trainer Preud'homme gelijk en is Ajax de favoriet?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen