Bedrijvig NEC voegt ook Alblas toe aan peloton nieuwelingen

Bedrijvig NEC voegt ook Alblas toe aan peloton nieuwelingen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 augustus 2018 – Ook Norbert Alblas komt de gelederen bij NEC versterken. De doelman beschikte na zijn vertrek bij  Ajax over een transfervrije status en heeft zich dinsdag verbonden aan de club uit Nijmegen. Hij heeft voor twee seizoenen getekend, met de optie op twee extra jaren.

NEC was nog op zoek naar een keeper en heeft die met Alblas dus gevonden. Hij stond het afgelopen seizoen onder de lat bij Jong Ajax. "Onze interesse in Norbert kwam voor hem niet als een verrassing. Het contact met Norbert loopt reeds sinds de winter van het vorige seizoen. Wij waren op zoek naar een jonge, talentvolle keeper om onze laatste keeperspositie te vervullen en hij naar een plek om zich optimaal te kunnen ontwikkelen", legt Remco Oversier uit.

"Norbert past daarom perfect in dat plaatje", vervolgt de beleidsbepaler. "Hij is jong, enorm leergierig en bereid om zich de komende jaren onder de hoede van onze ervaren doelmannen verder te ontwikkelen. Qua doelman is hij een type dat goed aansluit bij onze speelwijze. Norbert kan en durft voor de goal te keepen, kan goed meevoetballen en beschikt over een uitstekende mentaliteit." 

Alblas, die 43 competitieduels voor Jong Ajax heeft gespeeld, voelt zich direct thuis bij NEC. "Ik ben blij om voor minimaal twee jaar te mogen tekenen", zegt hij. "Het is een mooie club, met een fanatieke en loyale achterban en de ambitie om snel weer te promoveren naar de Eredivisie. Dit is voor mij een goede stap voor mijn eigen ontwikkeling als doelman en als mens en ik kijk er naar uit om deze vervolgstap succesvol te maken en om mijn bijdrage te leveren aan het realiseren van de ambitie van de club." 

gerelateerd