De Boer keert terug bij Ajax en gaat weer werken met jeugd

7 augustus 2018, 11:20

Ronald de Boer staat voor een terugkeer bij Ajax. De voormalig speler van de Amsterdamse club bevestigt dat hij weer aan de slag gaat bij de club, waar hij zal gaan werken als individuele techniektrainer in de jeugdopleiding.

De Boer zal twee keer per week gaan werken met de bovenbouw (Onder-19 en Onder-17) en zal incidenteel ook in de middenbouw aan de slag gaan. Dat bevestigt de trainer zelf aan Voetbal International. "Tijdens de opbouw van de seizoensvoorbereiding, de eerste zes weken, fungeer ik als een soort assistent-trainer. Zo heb ik dat deze week al een keer bij Onder-19 aan de zijde van John Heitinga gedaan. Zodra de jongens conditioneel klaar zijn voor intensieve individuele trainingen, ga ik me meer daarop richten", legt De Boer uit.

Eerder werkte De Boer ook al drie jaar in die functie bij Ajax, waar hij in 2016 vertrok. Collega Kenneth Perez moest van de leiding kiezen tussen zijn werkzaamheden bij Ajax en zijn televisiewerk bij FOX Sports. De Boer hoefde die keuze niet te maken, maar vertrok eveneens. "Nu is dat geen item meer", stelt De Boer. "Ik kan gewoon Ajax-wedstrijden analyseren bij FOX en daarnaast mijn werk in de opleiding doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen