Arsenal dreigt volledig in Amerikaanse handen te vallen

7 augustus 2018, 09:00   Bijgewerkt: 7 augustus 2018, 10:40

Er is achter de schermen een strijd om de macht bezig bij Arsenal. Grootaandeelhouder Stan Kroenke staat op het punt om de club volledig in Amerikaanse handen te laten vallen, aangezien hij de aandelen van zijn rivaal Alisher Usmanov heeft gekocht. Dat melden diverse Engelse media althans.

De Amerikaan bezit momenteel 67 procent van de aandelen van de club, terwijl Usmanov 30,4 procent in handen heeft. Kroenke en Usmanov leven echter op gespannen voet met elkaar, omdat beide aandeelhouders andere ideeën hebben over de te varen koers. Met het opkopen van de aandelen van Usmanov wil Kroenke Arsenal volledig naar zijn hand kunnen zetten. Volgens Engelse media heeft Usmanov het bod van Kroenke geaccepteerd en is hij bereid om voor 592 miljoen pond afstand te doen van zijn aandelen.

Arsenal komt daardoor voor bijna honderd procent in Amerikaanse handen te vallen. Voor fans van de Engelse club lijkt dit slecht nieuws, aangezien Kroenke bekend staat om zijn zuinige beleid. De Amerikaan lijkt vooral als doel te hebben om winst te maken met de club, in plaats van te investeren in de selectie. Vorig seizoen waren er in en rondom het Emirates Stadium vaak bordjes met de tekst 'Kroenke Out' te zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen