Van Wolfswinkel tegen Vitesse: "Een leuke wedstrijd"

7 augustus 2018, 08:07   Bijgewerkt: 7 augustus 2018, 08:22

Voor Ricky van Wolfswinkel is het tweeluik van FC Basel in de derde voorronde van de Europa League uiteraard zeer bijzonder. De Nederlandse spits treft met de Zwitserse club Vitesse, zijn oude werkgever. De aanvaller kijkt uit naar beide duels.

"We baalden natuurlijk dat we werden uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League (tegen PAOK Saloniki, red.), maar dat je dan precies tegen Vitesse mag aantreden in de Europa League… Dat is héél leuk", vertelt hij aan De Telegraaf. "Het geeft me zin om terug naar Nederland te gaan. Ik heb er natuurlijk een geweldig laatste jaar gehad (met 20 competitiegoals, red.). Er zijn inmiddels veel nieuwe spelers, maar iedereen van de club zit er nog. Al die bekenden weer zien, de fans, dat zijn dingen waar ik naar uitkijk. Het wordt een leuke wedstrijd, tegen een ploeg die altijd wil voetballen."

Bij Basel kreeg Van Wolfswinkel onlangs Marcel Koller als nieuwe trainer, terwijl ook Frank de Boer kandidaat was. "Ook zijn naam werd heel vaak genoemd, dat zou ook een trainer van formaat zijn geweest. Ik weet hoe hij denkt over voetbal en wat zijn insteek is, dat heb ik in zijn jaren bij Ajax kunnen zien", zegt Van Wolfswinkel. "Maar onze trainer geeft me nu alle vertrouwen, vanaf dag één. Dat merk je aan alle kanten en daar ben ik blij om. We zijn weer op nul begonnen en het begin is goed. De Vitesse-fans hoeven zich niet rijk te rekenen? Haha, nee. We hebben gewoon een goede ploeg, waarbij de puntjes op de i ontbraken. Daar werd de trainer op aangekeken."

De aanvaller speelt donderdag met Basel in Arnhem, een week later staat de return op het menu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen