Heeft trainer Preud'homme gelijk en is Ajax de favoriet?

Heeft trainer Preud'homme gelijk en is Ajax de favoriet?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 augustus 2018 – De volgende horde in de Europese tournee van Ajax is Standard Luik. De eerste afspraak is vanavond (dinsdag) in Sclessin, een week later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Standard-trainer Michel Preud'homme is er maar één de favoriet en dat is Ajax. Is dit terecht en gaat Ajax zich over twee weken melden in de laatste voorronde van de Champions League? FCUpdate.nl zocht met Remiqz uit wat Ajax te wachten staat. 

De selectie
Nadat Standard tweede werd in de Belgische competitie en de club tevens de beker won, is er veel veranderd in de selectie. Les Rouches kochten flink in: tot op heden werden maar liefst negen nieuwe spelers aangetrokken. Drie daarvan werden vorig seizoen al gehuurd en staan nu vast op de loonlijst van Standard.

Van alle aankopen zijn rechtsback Luis Pedro Cavanda (na huurperiode voor 2,4 miljoen euro overgenomen van Galatasaray), centrale verdediger Konstantinos Laifis  (na huurperiode voor 1,5 miljoen euro overgenomen van Olympiakos Pireaus) en middenvelder Samuel Bastien (voor 3 miljoen euro overgenomen van Chievo Verona) op dit moment basisspelers. Standard haalde ook bijvoorbeeld Maxime Lestienne terug naar België, maar de voormalige PSV'er is voor het treffen met Ajax nog niet wedstrijdfit.

Anderzijds trokken ook twaalf spelers de deur achter zich dicht. Met name het vertrek van Emílson Junior, die ook aan PSV werd gelinkt, gaat Standard voelen. De linksbuiten gaat zijn zakken vullen in de woestijn van Qatar bij Al Duhail. Standard verweert zich nog tegen een transfer van hun keeper Guillermo Ochoa. Napoli haalt de Mexicaan graag naar Napels, achter de schermen zoekt Standard naar alternatieven voor hun eerste doelman. Voor vanavond kan Standard in ieder geval nog een beroep op Ochoa doen.

Defensie sterkste linie
Preud'homme giet zijn spelersmateriaal doorgaans in een 4-2-3-1-formatie. Voor de Belg is deze verkapte 4-3-3 een favoriet. In zijn periode bij FC Twente was hij hiermee ook redelijk succesvol. Preud'homme heeft het verdedigend prima staan. De defensie met (v.l.n.r) Collins Fai, Laifis, Christian Luyindama en Cavanda is op papier de sterkste linie van Standard.

Maar of zij mannen als Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech en David Neres ook kunnen beteugelen? Volgens de Euro Play Index (EPI) van Remiqz, dat de relatieve kwaliteit van een speler in kaart brengt, worden alleen de backposities van Standard hoger ingeschaald dan die van Ajax. Op andere posities heeft Erik ten Hag betere spelers rondlopen. De Amsterdammers staan ook aanzienlijk hoger op de Euro Club Index, een samengestelde ranglijst op basis van de kwaliteiten van een ploeg. Ajax staat 39ste, Standard 106de. Hoezo Ajax is de favoriet?


Reacties

gerelateerd