Officieel: Seedorf en Kluivert gaan Kameroen leiden

6 augustus 2018, 20:32

Het is officieel: de aanstelling van Clarence Seedorf (42) en Patrick Kluivert (42) bij Kameroen. Seedorf is de nieuwe bondscoach van de Ontembare Leeuwen, Patrick Kluivert gaat hem assisteren. De bond heeft de aanstelling van de twee Nederlanders in een persverklaring bevestigd. Voor hoelang het duo heeft getekend, is onbekend.

Na zaterdag is het nieuwe avontuur van Seedorf en Kluivert geen verrassing meer. De Kamoerense minister van sport vertelde zaterdag dat de ex-profs onderweg waren naar Kameroen. Het Afrikaanse land zocht een opvolger voor Hugo Broos. Hij vertrok eind vorig jaar en kwam daarmee een einde aan een onrustige periode. Broos lag overhoop met internationals, waartoe Ajax-doelman Andre Onana ook behoorde.

Bondscoach Seedorf moet de stabiliteit terugbrengen en uiteraard succes brengen. Hij moet de zeventienvoudig Afrikaans kampioen klaarstomen voor de Afrika Cup van volgend jaar, dat gehouden wordt in Kameroen. "Het moment is gekomen om Afrika, het continent van mijn voorouders, te geven wat ik verschuldigd ben", zegt Seedorf op de website van de bond van Kameroen.

Seedorfs trainerscarrière is nog niet succesvol te noemen. Na AC Milan en het Chinese Shenzhen degradeerde hij afgelopen seizoen met Deportivo la Coruña uit de Primera Division. Kluivert bekleedde diverse functies zoals technisch directeur bij Paris Saint-Germain, jeugdtrainer bij Ajax, bondscoach van Curaçao en assistent-bondscoach van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen