De Glazen Bol deel II: Heracles de surprise, AZ pakt beker

7 augustus 2018, 15:03   Bijgewerkt: 7 augustus 2018, 15:57

Prolongeert PSV de titel of krijgen de Eindhovenaren een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. Onze redacteur Vincent Houttuin is in deel II aan de beurt.

{image[327895][right-half][]}Kampioen: Ajax

Dit moet hét seizoen worden dat de Ajax-puzzel in elkaar valt. Erik ten Hag heeft in elk geval de sterkste selectie van de Eredivisie tot zijn beschikking. De Amsterdammers raken Hakim Ziyech misschien nog kwijt, maar met de komst van onder anderen Daley Blind en Dusan Tadic lijkt Ajax niet aan kwaliteit te hebben ingeboet. Vier jaar geen landstitel, het is eigenlijk te lang. PSV en Feyenoord willen de Amsterdamse titeldroogte graag verlengen, maar dan zullen zij een topseizoen moeten draaien. Ajax liet tegen Sturm Graz zien de Ten Hag-speelstijl aardig in de smiezen te hebben, dus de voortekenen zijn goed.

{image[327536][right-half][]}Verrassing: Heracles Almelo

In Almelo staan leuke dingen te gebeuren. Heracles verraste in maart door een Duitse trainer naar de Eredivisie te halen: Frank Wormuth. Mark-Jan Fledderus, de technisch manager van de club, bleek vervolgens slagvaardig door in een vroegtijdig stadium de nodige spelers naar Almelo te halen. Een speler die komend seizoen zeker in de gaten gehouden moet worden is Silvester van der Water. De 21-jarige buitenspeler maakte het afgelopen seizoen veel indruk bij Almere City en is erop gebrand om ook in de Eredivisie te vlammen. Het is daarnaast interessant om te zien wat de zes spelers die uit het buitenland zijn overgekomen zullen toevoegen. Heracles Almelo in het linkerrijtje? Waarom niet.

{image[327791][right-half][]}Tegenvaller: NAC Breda

Het is voor supporters van NAC Breda altijd maar afwachten of de huurlingen van Manchester City het niveau hebben om meteen in de Eredivisie mee te draaien. Het afgelopen seizoen hebben Manu García, Pablo Marí, Angeliño en Thierry Ambrose een grote bijdrage geleverd aan het lijfsbehoud. Zij zijn echter vertrokken en in hun plaats zijn Arijanet Muric, Erik Palmer-Brown en Luka Ilic uit Engeland overgekomen. Trainer Mitchell van der Gaag moet een nieuw team smeden en dat gaat met horten en stoten. NAC verloor in de voorbereiding van onder meer Sparta (1-3) en Excelsior (1-4) en is nog lang niet klaar voor het nieuwe seizoen. Het zou zomaar kunnen dat NAC vanaf de eerste speelronde achter de feiten aanloopt.

{image[327405][right-half][]}Directe degradant: De Graafschap

Met drie promovendi wordt de strijd tegen degradatie ongetwijfeld spannend. FC Emmen is de meest verrassende promovendus en wordt daarom vaak genoemd als belangrijkste degradatiekandidaat. Emmen gaat echter zonder druk het Eredivisie-avontuur aan en dat zou zomaar in hun voordeel kunnen werken. Waar Emmen onbevangen de Eredivisie ingaat, daar voelt De Graafschap de druk om langer dan één jaar in de Eredivisie te blijven. Trainer Henk de Jong gaf onlangs aan dat zijn team vastigheden mist, waardoor De Graafschap eigenlijk al met een kleine achterstand de degradatiestrijd begint.

{image[327381][right-half][]}Bekerwinnaar: AZ

Het winnen van het bekertoernooi zal hoog op het wensenlijstje staan van trainer John van den Brom. Twee jaar geleden ging het in de finale mis tegen Vitesse (0-2), het afgelopen seizoen was Feyenoord in de eindstrijd te sterk (0-3). Nu AZ Europees al is uitgeschakeld, kunnen de Alkmaarders zich volledig richten op de competitie én de beker. AZ heeft daarnaast een jong team dat gedurende het seizoen alleen maar sterker zal worden. In Alkmaar weet men hoe de finale bereikt moet worden, dit jaar moet de laatste, maar ook de belangrijkste stap worden gezet.

Promovendus: NEC

Lees ook deel I: Ajax kampioen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen