PSV breekt contract Bergwijn open: "Enorm trots op Steven"

6 augustus 2018, 14:12

Steven Bergwijn en PSV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. Het oude contract van de buitenspeler liep in 2021 af en de club houdt hem met zijn nieuwe contract nog een jaar langer in Eindhoven. De international heeft maandag bijgetekend tot de zomer van 2022.

Dat meldt PSV op de eigen website. Bergwijn tekende in 2014 zijn eerste profcontract bij de club, waar hij afgelopen seizoen echt doorbraak. Hij maakte in 32 wedstrijden zijn opwachting en scoorde acht keer. Interim technisch manager John de Jong is blij met de witte rook. "Dit nieuwe contract voor Steven is een signaal in alle opzichten", reageert hij op de clubwebsite. "Wij willen hem belonen voor zijn uitstekende ontwikkeling, Steven geeft er mee aan dat hij beseft hier nog niet uitgeleerd te zijn."

"Wij zijn enorm trots op Steven", vervolgt De Jong. "Hij is als veertienjarige bij ons gekomen, heeft zich als jonge jongen bij de A-selectie aangediend. Vervolgens werd hij basisspeler en inmiddels heeft hij een aantal hoofdprijzen achter zijn naam staan. Steven is in alle opzichten een voorbeeld voor hoe wij de ontwikkeling van een voetballer voor ogen hebben. We zijn blij dat ook hij nu in een vroeg stadium in de transferwindow aangeeft dat hij tevreden is hier."

"Ik sluit me aan bij de woorden van John de Jong", voegt Bergwijn toe. "Ik ben inderdaad nog niet klaar bij PSV. Ik kan in Nederland nog voldoende leren en natuurlijk gaan we voor kwalificatie voor de Champions League. Dat is het hoogste podium, daar wil ik graag extra ervaring op doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen