Spoorboekje: Ajax tegen Standard en deel II van de Glazen Bol

7 augustus 2018, 16:28

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 7 augustus.

Specials

Wat staat Ajax tegen Standard Luik te wachten?

De volgende horde in Europese tournee van Ajax is Standard Luik. De eerste afspraak is vanavond (dinsdag) in Sclessin, een week later is de return in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Standard-trainer Michel Preud'homme is er maar één de favoriet en dat is Ajax. Is dit terecht en gaat Ajax zich melden over twee weken melden in de laatste voorronde van de Champions League? FCUpdate.nl zocht met Remiqz uit wat Ajax staat te wachten.

De Glazen Bol deel II

Prolongeert PSV de titel of krijgen de Eindhovenaren een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel II onze redacteur Vincent Houttuin.

Hoe Ajax dit seizoen dan écht kan breken met de laatste vier jaar

Al vier seizoenen lang wacht Ajax op een hoofdprijs: de afgelopen jaren waren PSV en Feyenoord te sterk in de titelstrijd, bleek Manchester United sterker in de eindstrijd van de Europa League en in de KNVB Beker vallen de Amsterdammers sinds de 5-1 nederlaag tegen PEC Zwolle ook keer op keer tegen. Dit seizoen is er echter reden om aan te nemen dat het wél gaat lukken om de eerste hoofdprijs sinds het vertrek van Frank de Boer te pakken. Aan vertrouwen, kwaliteit, bravoure en de ambitie ligt het in elk geval niet.

Wedstrijden 

Qarabag - BATE Borisov (19.00 uur)

In Eindhoven en omstreken wordt dit duel met bovengemiddelde interesse gevolgd. PSV neemt het in de laatste voorronde van de Champions League op tegen de winnaar van dit tweeluik. Qarabag begon als de kampioen van Azerbeidzjan helemaal aan het begin van het kwalificatietoernooi. Het was in de eerste twee voorrondes te sterk voor Olimpija Lubljana (Slovenië) en Kukësi (Albanië). BATE Borisov, kampioen van Wit-Rusland, stroomde [a,http://,_blank,een ronde later in]. Ternauwernood ontdeden de Wit-Russen zich van het Finse HJK Helsinki. Wie van de twee zet vanavond een stap richting de play-offs met PSV?

Slavia Praag - Dinamo Kiev (19.30 uur)

Ajax moet zelf eerst maar afrekenen met Standard Luik, maar Erik ten Hag zal zijn scouts ook Slavia Praag - Dinamo Kiev laten volgen. Wanneer Ajax inderdaad te sterk blijkt voor Standard, wacht in de beslissende play-offs een confrontatie met de winnaar van het tweeluik tussen Slavia en Dinamo.

Standard Luik - Ajax (20.30 uur)

De eerste horde is met Sturm Graz genomen door Ajax, maar vanavond wacht in België een tegenstander van een ander kaliber. Standard Luik bleef afgelopen weekend steken op een 0-0 gelijkspel tegen Waasland-Beveren, maar won in de eerste speelronde al wel knap met 3-2 van AA Gent. De Belgische formatie wordt overigens getraind door Michel Preud'homme, die tussen 2010 en 2011 FC Twente onder zijn hoede had.

Voetbal op tv

20.30 uur: Standard Luik - Ajax, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de CL-voorronde

20.30 uur: Liverpool - Torino, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het oefenduel

20.55 uur: Chelsea - Olympique Lyon, FOX Sports 4, live verslag van het duel op de ICC

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen