Van der Gaag blij met Kali: "Een verbindingsspeler voor ons"

6 augustus 2018, 11:38

Bij FC Utrecht was zijn kans op speeltijd klein, maar bij NAC Breda wordt Anouar Kali met open armen ontvangen. Volgens trainer Mitchell van der Gaag had zijn ploeg veel behoefte aan de middenvelder, die de spil tussen de verdediging en de aanval moet worden.

"We misten in de opbouw een verbindingsspeler. Daar hadden we in de voorbereiding veel moeite mee", zegt Van der Gaag in BN De Stem. De coach neemt het oefenduel met Manchester City EDS als voorbeeld. "In de eerste helft zag je dat terug. Het was te langzaam, te voorspelbaar. We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Met Anouar denken we een speler te hebben die het spel van achteruit kan versnellen en verplaatsen. De eerste helft was Greg (linksback Greg Leigh) continu vrij, maar die hebben we bijna niet bereikt terwijl we hem via de centrale verdedigers en middenvelders vrij moeten spelen."

Volgens de nieuwe hoofdtrainer is Kali in staat het spel te versnellen. "Dat zijn dingen waarvan we hopen dat Kali die kan brengen. Hij heeft agressiviteit, ervaring en is creatief. Het belangrijkste is dat hij een verbindingsspeler voor ons gaat worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen