Defensie Heerenveen piept en kraakt: "Het is niet goed genoeg"

6 augustus 2018, 11:10

Met veel vraagtekens gaat sc Heerenveen het nieuwe seizoen in. De ploeg van Jan Olde Riekerink verloor de laatste twee oefenduels van 1899 Hoffenheim en Levante en met name de defensieve kwetsbaarheid baart zorgen. Verdediger Daniel Høegh beseft dat het vooralsnog niet goed genoeg is.

Heerenveen kreeg vorige week met 8-2 op de broek van Hoffenheim en verloor zaterdag in eigen stadion met 1-3 van Levante. Al na elf minuten stond het 0-2 voor de Spanjaarden. "Wij moeten zorgen dat we er vanaf de eerste minuut klaar voor zijn. Dat is ons in deze wedstrijd en de vorige niet gelukt. Daar ben ik niet blij mee", zegt aanvoerder Høegh tegen de Leeuwarder Courant. Hoe dat kan, weet de Deen niet. "Ik weet niet wat het is. Misschien is het een mentale kwestie."

Dat Heerenveen elf tegentreffers kreeg in de laatste twee wedstrijden, is uiteraard een vervelend uitgangspunt om de competitie te beginnen. Dat beseft Høegh ook. "Dat doet pijn. Het is verdedigend gewoon nog niet goed genoeg, ook niet voor de Eredivisie."

Vrijdag gaan de Friezen op bezoek bij PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen