Ajax treft Preud'homme: "Toptrainer die overal succes heeft"

Ajax treft Preud'homme: "Toptrainer die overal succes heeft"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 augustus 2018 – Ajax krijgt dinsdag te maken met het Standard Luik van trainer Michel Preud'homme. De Belgische oefenmeester is in Nederland bekend van zijn periode bij FC Twente, waar hij een opvallende verschijning was langs de lijn. In België staat hij momenteel te boek als toptrainer.

Preud'homme werd in 2010 vastgelegd door Twente, waar hij de selectie verbaasde door alle 34 wedstrijden van het seizoen daarvoor te hebben bekeken. Volgens Wout Brama, sterkhouder in die ploeg van Twente, zegt dat veel over de oefenmeester. "Minutieus, want bij elke speler die hij daarna sprak, begon hij over details in bepaalde wedstrijden", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

De voormalig keeper vertrok na zijn jaar in Enschede naar Al Shabab, waarna hij via Club Brugge bij Standard Luik belandde. Daar staat hij er goed op, weet Aad de Mos. "En dat is knap, want het is heel moeilijk werken bij die club. Voor Ron Jans en voor mij bijvoorbeeld. Je hebt er te maken met de Franstalige pers die partij kiest. Dat hoeven ze bij Preud'homme niet te proberen, hij is een clubicoon. Bovendien is hij daar nu een soort van onschendbaar als technisch directeur én ondervoorzitter", zegt De Mos, die positief is over de Belg. "Bovenal is Preud'homme een toptrainer die overal succes heeft gehad."

Dinsdagavond treffen Standard Luik en Ajax elkaar in België, een week later staat de return in Amsterdam op het programma. De winnaar van het tweeluik stoot door naar de laatste voorronde van de Champions League.

Reacties

gerelateerd