Van Hanegem na Super Cup: "Ajax grote favoriet voor de titel"

6 augustus 2018, 08:32

Willem van Hanegem was zaterdagavond aandacht toeschouwer van het duel om de Johan Cruijff Schaal, maar is niet enthousiast over wat hij heeft gezien. De Kromme vond het treffen geen leuke wedstrijd, maar wel een bevestiging van zijn eerdere gedachten.

"Vooraf had ik er wel verwachtingen van, maar PSVFeyenoord viel me tegen", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "In het begin van de voorbereiding zag ik PSV een oefenwedstrijd spelen waarin ze heel snel druk zetten. Nou, dacht ik toen: als dat het stempel van de trainer Van Bommel wordt, dan spreekt me dat erg aan. Maar tegen Feyenoord, in de eerste écht serieuze wedstrijd, zag ik dat niet terug."

"Het kan zijn dat Van Bommel zag dat de aanloop nog te kort was om het tegen Feyenoord volle bak zo te doen. Anders zou ik niet weten waarom het niet gebeurde, zeker omdat dit een thuiswedstrijd was voor PSV. De leukste fase was nu het laatste kwartier, toen Lozano was ingevallen en acties ging maken. Toen gebeurde er tenminste iets."

Feyenoord en PSV zijn volgens Van Hanegem niet sterk genoeg om Ajax boven te blijven. "Met het oog op de competitie ben ik na de Cruijff Schaal vooral bevestigd in wat ik al dacht: dat Ajax de grote favoriet is voor de titel. In die ploeg zit het meeste voetbal. En natuurlijk, ze hebben zich voor een miljoen of 40 kunnen versterken. Maar dat op zich zegt mij niet alles. Als alleen geld zou bepalen, werd elk jaar overal wel de club met de hoogste begroting kampioen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen