Agüero dirigeert Man City naar Community Shield-winst

5 augustus 2018, 18:38   Bijgewerkt: 5 augustus 2018, 22:39

Voor het eerst sinds 2012 heeft Manchester City weer eens de Community Shield in Engeland gewonnen. De landskampioen bleek zondag op Wembley te sterk voor Chelsea, dat het debuut van Maurizio Sarri op de bank dus niet wist op te luisteren met een overwinning. Sergio Agüero kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinner: 2-0. 

{image[327883][right-half][]}Chelsea startte op Wembley met de pas zeventienjarige Callum Hudson-Odoi in de aanval en nam ook Jorginho op in de basisploeg. Dat was saillant, aangezien de spelmaker deze zomer Chelsea verkoos boven Manchester City. Ook met hem bleek Chelsea echter niet opgewassen tegen de landskampioen. Het team van Pep Guardiola kwam al na dertien minuten op voorsprong via Agüero. De spits kon met links afdrukken omdat hij totaal niet onder druk werd gezet door apathische Chelsea-verdedigers. Het doelpunt was een bijzondere voor de Argentijn, aangezien het zijn 200ste goal is in dienst van Man City.

De aanvaller besloot die mijlpaal op te luisteren met nog een doelpunt. Na rust was hij het eindstation van een razendsnelle counter, waarbij Bernardo Silva een hoofdrol speelde. De sterk opererende Portugees gaf op het perfecte moment de steekpass op Agüero, die oog in oog met Willy Caballero geen enkele twijfel kende.

Wat opviel in de wedstrijd was dat Manchester City ondanks de afwezigheid van sterren als Kevin De Bruyne, David Silva en Ederson ijzersterk oogde. De ploeg lijkt klaar voor de kraker van volgende week zondag. Manchester City start het Premier League-seizoen dan met een uitwedstrijd tegen Arsenal. De ploeg van Sarri begint met een gemakkelijkere wedstrijd aan het nieuwe seizoen. Zaterdagmiddag wacht Huddersfield Town (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen