Slotseconde nekt FC Barcelona: weer geen winst in voorbereiding

5 augustus 2018, 09:59

Het houdt vooralsnog niet over bij FC Barcelona tijdens de voorbereiding. De Spaanse grootmacht won in de reguliere speeltijd nog geen enkele wedstrijd en ook de oefenpot tegen AC Milan om de International Champions Cup (zaterdag op zondag, Nederlandse tijd) werd in de slotseconde verloren: 0-1.

De Catalanen missen een hoop spelers nog vanwege hun vakantie na het WK in Rusland, maar trainer Ernesto Valverde moet zich toch een beetje zorgen maken. Barcelona kreeg tegen de Italianen kans op kans, maar vooral Paco Alcácer en Malcom wisten niet te scoren. Aan de andere kant had Jasper Cillessen, die de eerste helft keepte en zich na afloop uitliet over zijn toekomst, niets te doen.

Na rust werd Milan plots sterker en leek het duel vanwege de gelijke stand af te stevenen op strafschoppen. Daar dacht Milanees André Silva toch anders over. In de 92e minuut scoorde hij van dichtbij. In tegenstelling tot aartsrivaal Real Madrid, dat Juventus versloeg, wist Barcelona dus niet te winnen. De selectie keert nu terug naar Spanje, want daar wacht volgende week zondag Sevilla in de strijd om de Spaanse Super Cup.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!