Juventus sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Real Madrid

5 augustus 2018, 09:04   Bijgewerkt: 5 augustus 2018, 10:40

Voor Juventus zit de seizoensvoorbereiding in de Verenigde Staten erop. I Bianconeri troffen in het kader van de International Champions Cup Real Madrid in Washington, D.C ter afsluiting van hun trainingskamp. De Italianen hadden hun deelname aan het toernooi graag willen afsluiten met vier zeges uit vier wedstrijden, maar Real Madrid bleek een maatje te groot: 3-1.

Juventus was zonder haar WK-sterren, waar ook aankoop en nieuwbakken vedette Cristiano Ronaldo toe behoorde, afgereisd naar de Verenigde Staten. Men had het in de ICC al opgenomen tegen Bayern München (2-0 winst), Benfica (1-1, w.n.s.) en het MLS All Star Team (1-1, w.n.s.) en wilde het toernooi ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met glans afsluiten tegen de ploeg waarvan het Ronaldo had overgenomen.

{image[327866][left-half][]}Dat viel nog niet mee in de benauwde hitte van Washington, D.C. De wedstrijd begon traag en van een enerverende clash tussen twee Europese grootmachten had het duel lange tijd niets weg. De Oude Dame kwam na een klein kwartier wel op voorsprong, via een eigen goal van Dani Carvajal. Voor een schokeffect zorgde dat echter niet, want het tempo bleef bijzonder traag.

Na een door de scheidsrechter ingelaste drinkpauze veranderde dat enigszins. Real Madrid nam het heft in handen en zette wat aan. Enkele kansen waren het gevolg en het was Gareth Bale die na 38 minuten Wojciech Szczesny wist te verschalken met een geplaatst schot van net buiten de zestien. Die treffer bleek direct de ommekeer, want in de eerste de beste aanval na de rust wist Marco Asensio de 2-1 op het scorebord te zetten en nog geen tien minuten later was het alweer raak voor Asensio, ditmaal dankzij een blunderende Szczesny.

{image[327867][right-half][]}

Doordat beide teams zes keer mochten, wisselen verliet de ene na de andere sterspeler het veld. De tweede garnituur wist aan geen van beide kanten het verschil te maken en dus bleef het bij 3-1. Het Amerikaans voetbalpubliek, dat overigens in beide kampen vele Ronaldo-shirtjes droeg, maalde daar totaal niet om en bleef negentig minuten lang de wave inzetten.

Real Madrid heeft nog een ICC-partij tegoed: het speelt komende dinsdag in New Jersey tegen AS Roma. Juventus keert terug naar Italië om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen