Een mooiere rentree kon Clasie zich niet wensen

5 augustus 2018, 10:02   Bijgewerkt: 5 augustus 2018, 14:27

Kind van de club Jordy Clasie (27) beleefde een droomrentree bij Feyenoord. Hij pakte zaterdag ten koste van PSV zijn eerste prijs met zijn jeugdliefde. Als kers op de taart schoot Clasie in de strafschoppenserie de beslissende penalty achter Jeroen Zoet en mocht hij als vice-aanvoerder de Johan Cruijff Schaal omhoog houden. Een droomdebuut lijkt dan ook een understatement voor de zomeraanwinst.  

"Het voelt goed om met mijn club deze prijs te winnen", zei Clasie na afloop in de mixed zone. Het deed hem ook goed dat hij weer een hele wedstrijd speelde. "Hoe lang zou dat geleden zijn? Ik denk dat ik eind februari voor het laatst negentig minuten heb gespeeld."

Compact Feyenoord

Ook richting het duel met Trencin is de winst van de Johan Cruijff Schaal een mooie opsteker voor Feyenoord. Het lukte de bekerwinnaar om landskampioen PSV in toom te houden. "Met name de eerste helft speelden we compact. We wilden de ruimtes zo klein mogelijk houden om PSV niet aan voetballen te laten komen. Ik vind dat wij dat vrij goed hebben gedaan."

Feyenoord speelde in de tweede helft meer vooruit en hield de linies verder uit elkaar. "Volgens mij werd het toen leuker om naar te kijken. Beide ploegen hadden kansen. In de eerst helft al met Robin (van Persie, red.) en PSV met Hirving Lozano in de tweede helft, en natuurlijk Tonny (Vilhena, red.) in de laatste tien minuten. Het was misschien niet spectaculair, maar wel boeiend."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen