Wenger looft Van Persie: "Hij heeft het voetbal veranderd"

4 augustus 2018, 17:45

Arsene Wenger werkte tijdens zijn periode bij Arsenal met vele grote namen, die een onuitwisbare indruk op de Fransman hebben gemaakt. Eén van hen is Robin van Persie, over wie de ervaren coach lovende kritieken heeft.

Wenger haalde Van Persie als talent op bij Feyenoord en zag de aanvaller uitgroeien tot een spits van wereldklasse. De coach is niet alleen positief over de Nederlander als speler, maar ook als persoon. "Denk je dat hij bang was om oudere, meer ervaren spelers de waarheid te vertellen in de kleedkamer? Totaal niet. Omdat hij eerlijk is. Geen terughoudende jongen. Hij vertelt het zoals het is. Durft voor alles de verantwoordelijkheid te dragen", vertelt Wenger in De Telegraaf.

Wenger werkte bij Arsenal met veel grote talenten, maar heeft Van Persie hoog op zijn lijstje staan.

"Niemand heeft zich zo ontwikkeld als Robin. Toen ik hem leerde kennen had hij iets brutaals in zijn spel. A bit of showboating (de show willen stelen, red.), maar dat hebben veel grote talenten op jonge leeftijd. Dat heeft hij getransformeerd naar een enorme gretigheid om efficiënt te zijn. In de loop der jaren werd hij een enorme killer. Met zijn prestaties en zijn bijzondere spel heeft hij het voetbal in Engeland en in de nationale ploeg van Nederland veranderd. Ik heb dat schitterend gevonden."

Van Persie staat om 18.00 uur in de basis bij Feyenoord, dat tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal strijdt. 

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen