Poldervaart: "Het was wennen om fulltime trainer te zijn"

4 augustus 2018, 18:49

Nog een week, dan staat de vuurdoop van Adrie Poldervaart als Eredivisie-trainer op het programma. De oefenmeester van Excelsior sloot met zijn ploeg de voorbereiding zaterdag af met een 2-3 overwinning op een combinatieteam van AZ. Hoewel de selectie nog niet helemaal op orde is, is de oefenmeester content.

Poldervaart ziet progressie bij zijn team. "Als ik zie welke stappen we maken, zeker sinds vorig week, dan is dat fijn. Of we een goede voorbereiding hebben gehad? Dat hangt natuurlijk af van de openingswedstrijd tegen Fortuna Sittard, al heeft de voorbereiding altijd waarde. Daarin leg je immers je basis tot aan de winterstop. Fysiek op orde komen, speelwijzen implementeren, afstemming tussen spelers, linies en staf optimaliseren. Voor mij persoonlijk was het ook wennen om fulltime trainer te zijn, maar het voelt steeds beter en ik zie dat de jongens het oppakken. De kwaliteit van de oefenvormen tijdens trainingen gaat steeds verder omhoog.''

De selectie van Excelsior is een week voor de Eredivisie-start nog niet compleet volgens Poldervaart. "De club is daar volop mee bezig en ik houd me daaraan vast. Op dit moment kan ik helaas niet zeggen: morgen hebben we een spits. Hopelijk gebeurt er komende week nog iets op de transfermarkt, maar zekerheid heb je niet. Iedereen weet dat er spelers bij moeten komen, maar zolang die er niet zijn, gaan we gewoon door met de jongens die we hebben", aldus de coach op de clubwebsite. 

Excelsior begint het seizoen volgende week zaterdag om 20.45 uur tegen Fortuna.

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen