Schenk legt en haalt uit: "Hij beschuldigde mij van alles"

Schenk legt en haalt uit: "Hij beschuldigde mij van alles"

4 augustus 2018 – Xandro Schenk heeft uitgehaald naar Henk van Stee. De verdediger, die met de nodige commotie niet naar Sparta Rotterdam maar naar FC Twente ging, vertelt in een interview met TC Tubantia zijn versie en hekelt vooral de rol van Van Stee, die technisch directeur bij Sparta is.

Schenk schetst in Tubantia zijn versie van het verhaal. De 25-jarige had nadat Sparta Rotterdam interesse toonde een kennismakingsgesprek met Sparta-trainer Henk Fraser, maar Van Stee was daar ook bij aanwezig. "Na tien minuten liep hij opeens weg, waarna hij later terugkwam met één A4'tje." Het bleek het contract dat Schenk van Sparta voorgeschoteld kreeg. "Ik wist van niks en was perplex."

Na zijn gesprek met Fraser en Van Stee was daar plots FC Twente. Hij kreeg van Van Stee twee dagen bedenktijd om na te denken over zijn opties. Sparta maakte echter de volgende dag al de komst van Schenk naar Rotterdam bekend. "Toen was ik er helemaal klaar mee. Van Stee gaf me bedenktijd en flikte me toen zoiets."

Van Stee liet aan de pers weten niet gediend te zijn van Schenks handelswijze. De verdediger zelf beticht de Rotterdamse 'td' van liegen. "Ik heb een interview gezien daarin ging het acht minuten over mij met daarin complete leugens. Hij beschuldigde mij van alles en nog wat en haalde Twente ook nog eens door het slijk."

Schenk bereidt zich nu met FC Twente voor op het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie. De eerste wedstrijd staat gepland op 17 augustus. Het betreft een thuiswedstrijd tegen, jawel, Sparta Rotterdam. 

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021