FC Barcelona rondt megatransfer af en contracteert Vidal

3 augustus 2018, 23:01   Bijgewerkt: 3 augustus 2018, 23:26

FC Barcelona heeft vrijdagavond een absolute toptransfer afgerond. Middenvelder Arturo Vidal leek op weg naar Internazionale, maar heeft zich vrijdag verbonden aan de Spaanse grootmacht. Als de Chileen de medische keuring goed doorstaat, tekent hij in Camp Nou een contract voor drie seizoenen. Naar verluidt is er een bedrag rond de dertig miljoen euro met de transfer gemoeid. 

Door het vertrek van Andrés Iniesta naar China en de exit van Paulinho wilde FC Barcelona de middenlinie deze zomer graag een impuls geven. Paul Pogba werd als mogelijke aanwinst genoemd, maar de Catalanen hebben de keuze laten vallen op Vidal. De 31-jarige middenvelder leek op weg naar Inter, maar kon de verleiding van Barcelona niet weerstaan. Op korte termijn zal de officiële presentatie in Camp Nou gepland worden, zo meldt Barcelona.

Vidal heeft drie seizoenen bij Bayern München achter de rug. De ervaren Chileen was daar een belangrijke kracht, maar kwam in het afgelopen seizoen niet verder dan 22 competitieduels, het laagste aantal in zijn gehele carrière. Voor zijn periode bij Bayern was de allrounder vier seizoenen lang een vaste waarde bij Juventus. Eerder kwam hij uit voor Bayer Leverkusen en Colo-Colo in Chili waar hij zijn profloopbaan startte.

Vidal is de vijfde grote aanwinst van Barcelona in deze transferwindow. Eerder werden Malcom (Girondins de Bordeaux), Clément Lenglet (Sevilla), Arthur (Gremio) en Moussa Wagué (KAS Eupen) al vastgelegd.

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen