De Jong gaat zich nog beraden over De Graafschap-basiselftal

3 augustus 2018, 22:04

Een week voor de start van de Eredivisie heeft Henk de Jong zijn basisploeg bij De Graafschap nog niet helemaal in zijn hoofd zitten. De oefenmeester van de promovendus stelt dat de kwaliteitsverschillen in zijn selectie klein zijn en dat zijn basisteam nog niet vast staat.

Volgende week zondag begint de Eredivisie voor De Graafschap met een wedstrijd tegen Feyenoord. "Ik denk dat de basiself sowieso in de komende weken nog wat gaat veranderen, dat vergt tijd. Natuurlijk komt er tegen Feyenoord al een goed elftal te staan, maar het is niet meteen vast. Op een gegeven moment komt dat wel. Op veel posities zit het ook dicht bij elkaar", zegt de coach op de clubwebsite.

De promovendus sloot de oefencampagne vrijdag af met een 1-1 gelijkspel tegen Al Jazira. Helemaal tevreden is De Jong niet. "Het ging vandaag wat moeizaam, ook achterin. Want we waren redelijk kwetsbaar door hun snelheid en wendbare spelers", stelt De Jong. De omstandigheden waren volgens hem ook niet gemakkelijk. "Het was ook 34 graden. Echt heet om te voetballen, jongens. Maar je ziet dat er nog heel wat moet gebeuren, het is nog net niet."

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen