Anderson naar Lazio: "In stoutste dromen niet durven dromen"

3 augustus 2018, 18:45

In Nederland wist Djavan Anderson bij Ajax, AZ en SC Cambuur niet te overtuigen, maar de rechtsback heeft in Italië zijn grote doorbraak toch weten te bewerkstelligen. De 23-jarige verdediger heeft zich vrijdag verbonden aan SS Lazio.

De Italiaanse topclub neemt hem transfervrij over van Bari, de club die hij afgelopen seizoen diende en die onlangs failliet is gegaan. Anderson laat aan Voetbal International weten dat hij dolblij is. "Dit had ik in mijn stoutste dromen niet durven hopen. Het is allemaal héél snel gegaan, sneller dan ik zelf had verwacht", zegt hij blij.

Zijn sterke seizoen in de Serie B leverde hem veel belangstelling op. "Vooral Udinese, Bologna, Parma en Hellas Verona waren concreet. Net als ADO Den Haag. Ik had een goed gesprek met Fons Groenendijk, die ik al heel lang en goed ken, maar ik vond het te vroeg om terug te komen naar Nederland. Ik heb het in Italië perfect naar mijn zin, dus wilde ik hier nog even blijven", legt hij uit.

Anderson tekent voor vijf jaar bij Lazio, maar draagt komend seizoen misschien een ander shirt dan het blauwe tricot van de topclub. "De komende periode gaan ze kijken of ik hier aansluit, of verhuurd word. Een van de opties is dat ik een halfjaar naar Serie B-club Salernitana ga en daarna terugkeer. Die club is net als Lazio eigendom van voorzitter Claudio Lotito, ze spelen hetzelfde spelsysteem, en er spelen al veel huurlingen van Lazio. Een soort satellietclub dus."

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen