Ajax raadt kinderen af om mee te gaan naar Standard Luik-uit

3 augustus 2018, 15:42

Ajax is vrijdag met een vrij ongebruikelijke boodschap naar buiten getreden. De Amsterdammers roepen jonge supporters op om niet mee te reizen naar België voor de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Standard Luik.

Volgens Ajax betreft het een risicowedstrijd, waardoor de situatie gevaarlijk kan worden voor jonge kinderen. "Wij merken dat sommige supporters wel heel jonge kinderen meenemen. Aangezien het een risicowedstrijd betreft, hebben wij dit advies gegeven", zegt een woordvoerder van Ajax tegen AT5. "Laten we vooropstellen dat wij dit advies natuurlijk liever nooit hoeven te geven."

Twee seizoenen geleden ging het mis tijdens Standard Luik tegen Ajax in de Europa League. De fanatieke aanhang van de thuisclub stak vuurwerk af, net als de meegereisde Ajax-fans. Ajax verwacht dat soortgelijke incidenten nu niet meer voorkomen, maar neemt toch het zekere voor het onzekere. "Ondanks dat kun je dingen nooit helemaal uitsluiten en daarom brengen wij in dit geval toch dit advies uit."

De ontmoeting in de derde voorronde wordt gespeeld op dinsdag 14 augustus. "De week erop zijn de kinderen in de ArenA van harte welkom", doelt de voorlichter op de return in Amsterdam.

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen