Bizot: "Ik was benieuwd wat de scheidsrechter gezien had"

3 augustus 2018, 12:07

Ook Marco Bizot wijst naar scheidsrechter Dimitar Meckarovski. De Macedoniër gaf FC Kairat donderdag een penalty en volgens Bizot verpestte hij daarmee de wedstrijd voor het uitgeschakelde AZ. "Dat is achteraf ook wel gebleken", stelt de doelman, die zelf een hoofdrol speelde bij de gegeven strafschop.

Bizot moest een te slappe kopbal van Pantelis Hatzidiakos herstellen, maar bij die actie bracht de doelman Aderinsola Eseola ten val. Meckarovski wees daarop naar de penaltystip. "De bal was iets te kort, waardoor ik naar voren moest", haalt Bizot het moment terug in gesprek met RTL7. "De spits kwam ertussen, want die was iets sneller. Met zijn knie of voet schoot hij de bal tegen mijn hoofd en daarna kwamen we in aanraking met elkaar, waardoor de penalty ontstond."

De AZ-keeper haalde tevergeefs verhaal bij de leidsman. "Ik was benieuwd wat hij gezien had, waarom dacht hij dat het een penalty was? Daarna heb ik gezegd dat hij de wedstrijd verpestte, als hij zijn beslissing door zou zetten. Door dat moment liepen wij achter de feiten aan en werd het heel moeilijk om het allemaal recht te zetten."

AZ won donderdag weliswaar met 2-1, door een benutte penalty van Teun Koopmeiners in blessuretijd. Na de 2-0 nederlaag in Kazachstan was dat veel te weinig. "We waren duidelijk de bovenliggende partij. Als die tegengoal niet was gevallen, was het heel anders gelopen. Maar we hebben niet verloren op basis van deze wedstrijd, vorige week was het niet goed genoeg vanaf onze kant."

Lees ook: Van den Brom: "Onterechte penalty voor ons de mokerslag"

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen