Vitesse klopt Viitorul en maakt zich op voor Basel

2 augustus 2018, 22:22   Bijgewerkt: 3 augustus 2018, 11:30

Vitesse heeft zich voor de derde voorronde van de Europa League geplaatst. In het eigen Gelredome waren de Arnhemers donderdag met 3-1 te sterk voor het Roemeense Viitorul Constanta. Na het 2-2 gelijke spel van vorige week wist Vitesse dat het geen makkelijke avond zou gaan worden.

Onder leiding van nieuwe trainer Leonid Slutskiy kende Vitesse een moeizame avond, maar wist het in de return uiteindelijk verdiend te winnen. De gehele aanval van Vitesse bleek goud waard te zijn: Tim Matavz, Roy Beerens en aanvoerder Bryan Linssen wisten allen te scoren. Vitesse doet hiermee goede zaken wat betreft de Nederlandse coëfficiëntenlijst en nog belangrijker; het bereikte de derde voorronde waar het FC Basel treft.

In de tweede helft brandde de wedstrijd direct los en binnen vijf minuten was de stand al naar 2-1 gebracht. Bryan Linssen maakte in de 48ste minuut de 2-0 voor Vitesse. Hij schoot van een meter of elf raak en gaf de keeper van Viitorul het nakijken. Amper een minuut later was het echter al raak aan de andere kant. Denis Dragus, die ook al scoorde in de heenwedstrijd, schoot kalm raak uit een lage voorzet. Viitorul kwam hierdoor terug in de wedstrijd en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Roemenen.

Door deze overwinning mag de ploeg van Slutskiy zich op gaan maken voor een tweeluik met Basel. Hier zal men een oude bekende treffen in de persoon van Ricky van Wolfswinkel, de spits van Basel kent een verleden bij Vitesse. Over een week staan beide ploegen tegenover elkaar.

De opstelling en beoordelingen van Vitesse*:

Eduardo 7; Vyacheslav Karavaev 6, Rasmus Thelander 5,5, Jake Clarke-Salter 6 (58. Maikel van der Werff 6.), Alexander Büttner 7; Thulani Serero 7, Matus Bero 6 (57. Thomas Bruns 6,5.), Navarone Foor 6,5; Roy Beerens 7,5, Tim Matavz 7, Bryan Linssen 7,5 (Hillary Gong - )

Man of the Match: Bryan Linssen.

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen