Aitor sprak met Sol en Onana voordat hij bij FC Twente tekende

Aitor sprak met Sol en Onana voordat hij bij FC Twente tekende

2 augustus 2018 – Als onbekende spelers tekenden Aitor Cantalapiedra en Ricardinho deze week bij FC Twente. Het duo moet de selectie van Marino Pusic van de broodnodige kwaliteitsinjectie voorzien. "Ik ken de ambities van de club en ik wil FC Twente helpen weer terug te komen", aldus Aitor, die van tevoren informatie won bij Fran Sol en Andre Onana."Ik ken FC Twente natuurlijk nog uit de tijd dat ze in Europa speelden, zoals van de wedstrijden tegen Villarreal en Levante. Hier wordt het voetbal gespeeld dat heel goed bij mij past, in Nederland wordt er altijd voetballend gedacht en dat hoort bij mij. Voor mijn komst naar FC Twente heb ik natuurlijk met Ted van Leeuwen en de trainers gesproken, maar ook met Fran Sol en Andre Onana", vertelt de 22-jarige aanvaller op de website van Twente. "Sol is een goede vriend van mij, we hebben bij Villarreal samengespeeld en Onana ken ik van FC Barcelona. Ik weet ook van hen dat Nederland een goede plek is voor jonge spelers."

Ricardinho
Technisch directeur Ted van Leeuwen had Ricardinho al een hele tijd in het vizier. "Een aantal jaar geleden heb ik ook met Ted van Leeuwen gesproken om naar Nederland te komen, maar toen was het niet mogelijk. Ik speelde toen bij Malmö. Dat ik hier nu alsnog ben geeft me een heel goed gevoel. FC Twente is een grote club en dan is het niet moeilijk om voor zo'n nieuwe stap te kiezen. Ik was deze week in het stadion en wanneer je al die foto's van de spelers ziet die hier gespeeld hebben is dat indrukwekkend."

Ook Ricardinho weet de plannen van Twente. "Ik wil FC Twente heel graag helpen om de club weer terug te brengen waar ze horen, er zijn komend seizoen dan ook mooie uitdagingen voor ons. Het zal niet makkelijk worden, maar we moeten er hard voor werken en voor gaan knokken. Als team de juiste dingen doen. Voor mij is het belangrijk om me snel aan te passen en in het ritme te komen van het team."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020